lördag 20 augusti 2011

Alltså jag börjar fundera på hur snurrig vår bvc sköterska är egentligen.
Hon vet aldrig vad vi pratat om gången innan och hon verkar ha noll koll på sin patient (vår tjej).
Tex så såg hon inga konstigheter i att hon skrev in i sin dator att tjejen vägde något på 5000 gram när vi var där på sexmånaderskontrollen. Hon reagerade inte ens på att det var helt galet! Nu kommer jag inte ihåg vad hon vägde men tror snarare att det var något på 7000 gram.
Så idag när vi var där så frågade hon om tjejen kan resa sig själv än och krypa! Vi var alltså där på 10 månaderskontroll och tjejen kröp och reste sig själv redan när vi var där på sexmånaderskontrollen... Vilket vi naturligtivs pratade om då. Skriver de inte upp saker?
Sen skulle hon göra klosstestet och pnicettgreppet (igen! Tjejen klarade det problemfritt vid åttamånaderskontrollen redan...) När vi påpekade det så började hon surra något om att "ja det var då jag fick träffa en sån duktig tjej..." och vi fattade absolut ingenting. Mer än att hon har noll koll.
Dessutom gick tjejen (som nu gått i en månad) själv in i undersökningsrummet och ändå får vi frågan om hon kan gå än.
Nu undrar jag, hur stor koll har era bvc sköterskor? Skriver de upp vilka tester de gör och saker om barnets utveckling eller får ni svara på samma frågor om och om igen?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar