lördag 30 april 2011

Äckligt badvatten

Alltså seriöst (nu känner jag att jag klagar mycket, men!);
Jag var på babysimmet, ser i duschen att min bikiniöverdel ser missfärgad ut på insidan men har inte tid att titta ordentligt. När jag kommer hem och ska kasta badkläderna i tvätten ser jag att den är typ rostbrun på hela insidan! Det var som att den lite tjockare/vadderade delen av kupan sugit åt sig en massa smuts! Varken mina bikinitrosor eller tjejens badkläder hade samma missfärgning därav slutsatsen.
Fy vad äckligt! Och det där badar man i...
Så säger min sambo att de andra papporna inte duschar ordentligt innan badet! Förtå vad mycket skit de släpar ner i vattnet. När jag var liten (och uppenbarligen min sambo med som är lite äldre) så lärde man sig att man var tvungen att duscha med tvål innan badet.
Lärde inte ni er det också?

En tur i lekparken

Shiit vet ni hur peppad jag är av Willvin walkers? Det här var kanske vad jag behövde, redovisa för någon vad jag faktiskt gör, så jag gör det!
Igår blev det så mycket som 9875 steg efter en tur till lekparken och en promenad.
Men Jesus vad mina fogar värker! Det är verkligen pest att fortfarande ha såhär ont. Jag trodde faktisk att det skulle försvinna efter förlossningen, men nu har det gått sex månader och det känns fortfarande som att benstrukturen ska falla samman om jag anstränger mig för mycket.

fredag 29 april 2011

Otacksamhet

Seriöst är det någon mer än jag som reagerat på att folk blir som galna på MAM´s fb sida för att de inte får sina gratisnappar/sutter! Herregud vad jag är trött på ordet SUTT!
Nu är det ju en GRATIS napp så hur har man mage att klaga på leveranstider osv?!
Min sambo "beställde" då vi provat typ alla nappar som finns (kändes det som) till vår lilla och ingen funkade fast hon bara ville snutta snutta och snutta. Vi fick nog hem vår efter en månad och trodde inte att det skulle komma någon (de kan ju inte ge bort hur många som helst) och inte skulle någon av oss ha klagat hos MAM för det. Är det så viktigt får vi väl gå och KÖPA ännu en napp?

Så var det påsktävlingen (som vi hade turen att vinna!).
Nej jag skulle nog inte gå och köpa en snorgrön pipmugg, inte så jättefint kan jag tycka. Men när jag får denne GRATIS så tackar jag och använder den ändå. Jag slapp lägga ut pengar på en, är inte det fantastiskt?
Men där har folk ännu en gång mage att klaga på att de fått en rosa när de har en pojk eller en blå när de har en flicka. Men hallå skicka den vidare till någon som skulle uppskatta den då?

DOVE deokampanj!
Dove delade under tre veckor ut prover (?) på deodoranter, sammanlagt tror jag de gav iväg 750 st.
Snacka om generöst! Det är ju en hel massa kostnader för företaget dels att ge bort dessa och sen skicka ut dem till fb anhängarna.
Så har folk ännu en gång mage att klaga på att de inte fick någon, att det är en bluff, att det är orättvist (hur kan det vara orättvist när det är lika för alla?) och att det är för få prover som delas ut.

Jag tror helt enkelt att folk inte förstår att det ligger pengar bakom allt detta.
Jag testar också att få gratissaker ibland, men blir inte ledsen de gånger jag inte får.
Jag har en hel tävlingsblogg där jag tävlar om för mig gratissaker. Och inte blir jag ledsen eller upprörd då jag inte vinner. Men jag blir väldigt glad de gånger jag faktiskt gör det!
Var lite mer tacksamma nu!

torsdag 28 april 2011

Förresten

Behöver jag säga att jag hade ställt in min stegräknare helt galet när jag var ute och gick i onsdags?! Den hade räknat typ 1267 steg och någon km efter två timmars promenad! Nu ingick det ju shopping av mjölk på vägen hem och jag hade barnvagnen att släpa på MEN sååå otränad är jag inte =)
Men jag tror nu att den är av korekt karaktär (inställningen alltså)!

Dagens steg

Varje kväll ska jag nu föra in mina "dagens steg" i ett excel dokument, så jag kan hålla isär hur mycket steg det blev för dagen! Jag har nämligen inte fattat hur man nollställer stegräknaren, men så har jag ju bara haft den i en vecka och bara använt den i ett par dagar!
Ska bli så intressant att se hur många steg jag faktsikt tar en vanlig dag!
Gårdagens steg, alltså den 28/4 blev 12824 och den 27/4 gick jag ynka 5125 (premiärdagen för stegräknaren!). Sammanlagt står den alltså på 17949!

Detalj

Just då när jag köpte den här kanske jag tyckte det var lite onödigt. Egentligen. Men idag, en hel massa år senare är jag glad över att jag gjorde det, för jag älskar det här knivstället! Det skulle helt enkelt inte passa in med något annat. Dessutom skulle jag bara irritera mig på ett vanligt och hela tiden sukta efter något annat. Det är ju trots allt alla de där knäppa små detaljerna som gör hemmet. Om andra tycker att det är fult spelar ingen roll, bara jag blir glad av att vara hemma.

onsdag 27 april 2011

Willvin Walkers

Yes nu hittade jag ett sett att bli extra peppad att kämpa bort de få kilon som är kvar att bli av med, willvin walkers! Tyvärr såg jag det en dag sent så jag missade första dagen, ordentlig och tävlingsmänniska som jag är så är ju det lite lätt irriterande, MEN NU KÖR JAG!

Soffdeg

Jag har varit ute på en låång powerwalk och sitter nu och degar i soffan.
Tror inte det kommer hända så mycket mer idag, får kanske ta tag i städningen eller något annat kul?
Jag har iaf varit duktig och varit ute i friska luften.

tisdag 26 april 2011

Tröttnat på flaskan

Jag tror (trots att jag läst att det tydligen inte är så) att min lilla tjej börjar tröttna på flaskan. Nu är hon sex månader och det känns som hon inte riktigt vill ha flaskan längre. Så fort det är dags för matning så blir hon lite "stökig" och är svår att mata. Därimot går det utmärkt vid matbordet att äta "riktig" mat. Så vad gör man? kan man sluta med ersättning eller ska man tvinga i det? Jag har fått för mig att de ska ha ersättning/bröstmjölk till åtta månaders ålder (saker jag läst)... Men det kanske de inte behöver?

måndag 25 april 2011

Nyss så träffa jag en krokodil

Sångstund på öppna förskolan. Efter det blir et fika med ett par andra mammor. Trevligt värre med andra ord. jag inser att det har blivit lite av den varan för mig under min mammaledighet. Men det har sina förklaringar och kanske måste man inte socialisera med andra mammor hela tiden?
Eller är det bara jag som är lite dålig på det?

söndag 24 april 2011

Jag är fortfarande löjligt förtjust

Behöver kanske inte säga så mycket mer än att jag fortfarande funderar på om den kanske någon gång blir min min MIN!

lördag 23 april 2011

Stor kok

Idag har jag invigt lite fler portions förpackningar! Tidigare har jag bara mixat olika frukter, potatis och grönsaker. Nu gav jag mig på att göra fisk till mini. Hoppas det kommer smaka!
Men mest kör vi på brukmat om jag ska vara ärlig. Tyvärr finns det inte så mycket vegetariskt att välja på så de rätterna får vi göra själva.

fredag 22 april 2011

Ibland kan man fynda

De här fina stolarna var i furu med blå dyna. De har spraylackats och klätts om. Nu stotserar de inne på kontoret1 Men varje gång jag ser på dem så önskar jag att jag hade två till så jag kunde ha dem runt köksbordet istället!

torsdag 21 april 2011

Gratis är gott...eller?

Jag var och hämtade ut Liberos up&go... Funderade på om det ens skulle vara värt det, men då jag hade vägarna förbi i ett annat ärende så passade jag på. Jag hade verkligen kunnat låta bli. Min första tanke då jag öppnade paketet och fiskade upp bollen var att den såg väldigt gammal ut, nästan använd. Vidare så kände jag inte igen blöjorna, de hade annat mönster mot dem vi brukar köpa av samma märke och storlek. Tänkte att de var av gammal modell. När jag sedan bläddrat i den lilla broschyr som fanns med från Lindex och kom till baksidan där det satt en rabattkupong som gått ut sommaren 2009 så insåg jag att detta inte är speciellt uppdaterade grejer. Hur de tänker då detta är marknadsföring förstår jag inte, jag hade då inte börjat använda libero efter det där paketet (då jag tyckte att blöjorna var av dålig kvalite). Nu använder jag redan deras blöjor (bland andra) och vet att de är av bättre kvalite än dem som var i det där paketet.

onsdag 20 april 2011

Bloggtorka

Idag har jag bloggtorka. Återkommer imorgon. Jag ska även börja lägga upp några av favoriterna från gamla bloggen.

Min tjej har blivit sex månader!

Det går sååå fort!
Min tjej är sex månader nu och kan;
  • Åla sig framåt (då går det extra fort!)
  • Krypa (men då går det långsammare)
  • Sätta sig upp när hon är ute och kryper.
  • Resa sig upp med stöd mot tex bord.
  • Vinka hej/hejdå!
Och en massa mer =)


tisdag 19 april 2011

Jag har allt annat än flyt gällande postorderföretag som jag nämt tidigare.
Den här gången hade jag beställt ett par converse. Beställningen ägde rum i början på februari och leverans skulle ske i mars. Efter två veckor kom ett brev där det stod att ordern blivit makulerad pga slutsåld storlek. Skyndade mig in och besällde en annan storlek och nu fick jag äntligen hem skorna. I en två storlekar för liten sko! Underbart säger jag bara. Har returnerat och hoppas på rätt sko nu.

måndag 18 april 2011

Ett minne blott

Det var inte alltför längesedan det såg ut såhär på balkongen, känns så skönt att slippa det nu!
Idag var vi på det lokala Skansen och tittade på hästar, grisar, fåglar, getter, får och lamm. Kändes så skönt att kunna sitta i solen vid en husknut och dricka kaffe! Fast det behövs fortfarande underställ för min del då jag är en fryslort!

söndag 17 april 2011

IKEA slog igen

Jag kom på att jag inte har skrivit att vi var till IKEA i Västerås när de stängde sitt gamla varuhus för att sedan slå upp portarana för Sveriges (eller var det Europas...Världens?) största IKEA.
Vi var iaf där på lördagen då de hade 50% på allt som fanns kvar. Vilket var typ ingenting alls såklart. Vi kom därfirån med ett grytgaller, en toaborste, lite batterier, barnsäkerhetsspärrar till lådor och skåp och en reservlucka till diskmaskinen (det behövdes verkligen då vi lyckades göra en flisa i den när köket var två veckor gammalt). På söndagen skulle det vara 80% och jag tippar på att det inte fanns något kvar alls då.

lördag 16 april 2011

Jag försöker inreda barnkammaren

Jag har lite smått börjat ta tag i barnkammaren igen då det börjar bli dags för lilla V att flytta till eget rum (vilket jag naturligtvis hoppas kommer fungera utmärkt!). Jag har sagt det i ett par veckor nu, men det börjar verkligen bli dags. Hon tvinnar så mycket när hon sover och trots att hon aldrig sover i vår säng och hennes står en bit bort så har jag svårt att sova när hon hela tiden rör sig. Så för att jag ska bli mer utvilad och orka mer på dagarna så kommer hon få sova i sitt rum, fast mamma hjärtat säger att det går för fort!
Jag har iaf kommit så långt att jag sättit upp hennes sänghimmel, det ska upp mer tyg men just nu hänger det iaf lite svart spets där!

fredag 15 april 2011

Hela familjen ledig

Idag är hela familjen ledig, då kommer vi passa på att ta igen en simlektion som vi missat (eller missat och missat, det blev alldeles för stressigt att gå på den pga dålig nattsömn och jobb). Vi kommer också åka och storhandla, inte för att vi egentligen storhandlar men vi åker och köper hem alla de där basvarorna som man kan bunkra typ pasta, ost, blöjor och saker vi kan stoppa i frysen.
När vi gjort detta så kommer antagligen dagen vara slut och det är dags för sängen igen.
Fler timmar på dygnet tack!

torsdag 14 april 2011

Jag är kär i min dammsugare

Jag tror att det här är den bästa uppfinningen ever. Eller iaf bästa presenten någonsin! Jag dammsuger och dammsuger och sen så dammsuger jag lite till. Jag hatar damm och just nu släpper jag hår som jag vet inte vad...Så damm blir det, det kan jag lova! Men med den här lilla prylen behöver jag inte dram fram det tunga artilleriet varje dag utan kan ta en snabbrunda varje morgon (eller när det vankas besök) och vips så ser det fint och fräscht ut igen!

onsdag 13 april 2011

Babysimmet

Det där med babysimmet igen. På gårdagens lektion fick vi använda oss utav flytmatta och badring. Syftet var att bebisen inte ska känna sig obegränsad och rädd och föräldrarna skulle våga släppa taget, eller något sådant. Vi har inte så stora problem med att släppa taget eller våga så vi satte ner henne i ringen, instruktören hade nämt att barnet skulle luta sig framåt och då kunde man släppa. Det gjorde vi. Det gick inte! Det som hände var ju naturligtvis att hon hamnade med hela huvudet i vattnet då ringen tippade! Men det gick bra så vi försökte lite till och tillslut lyckades hon hålla balansen en stund utan att doppa huvudet.
Ligga på rygg på madrassen ville hon inte, utan vände sig fort och började krypa omkring på den för att sedan hoppa i vattnet!
Känns som hon gör själ för sitt namn ganska ofta.

tisdag 12 april 2011

Jag hittade ett tips

När jag befann mig på min surfarunt runda i söndags (som börjar bli glesare då jag känner att vissa av de bloggar jag tidigare följt inte ger mig något längre) så hittade jag ett superbra shoppingtips hos fru Svensson! Hon tipsade om att Bellabo hade fraktfritt under helgen och att man kunde få 50% på valfri vara, som hittat!Vi har spanat på den trojanska hästen här hemma. Så istället för att betala 895:- plus frakt som ligger på minst 79:- från den butiken gick kalaset lös på ca 450:-! Så tack för det tipset säger vi!
Vi ville ha en sådan i syfte att få vår lilla Vilda att tycka att det är kul att plocka undan efter sig då hon lekt, då vi utgår från att det mesta av lekandet kommer ske där vi är (i köket eller i varadgsrummet) så kommer hon kunna plocka i de saker hon vill leka med i hästen, dra den ut dit vi är, leka och sedan plocka i grejerna igen och dra dem tillbaka! Hästen kan också användas som pall, så om vår tanke misslyckas så får den stå i hallen och agera förvaring och hjälpmedel vid påklädning.
Bild från BellaBo

måndag 11 april 2011

Hur tänker folk?

Idag satt jag i väntrummet på bvc i godan ro i väntan på vägning/mätning. Efter en stund kommer en annan mamma med sitt barn och sätter sig mitt imot oss, bebisarna börjar kika på varandra och vi mammor sa väl en mening eller två. Först kallade hon min lilla tjej för kille (absolut inget konstigt då det är svårt att se) sen kom följande meningsutbyte (hon startar);
- Hur gammal är din bebis?
-Hon är fem månader.
-Jaha då är de lika gamla.
-Okej.
-Jag har fått höra att min är tjock men när jag ser din, ursäkta, så är ju hon bra mycket större.
(Jag kände hur försvarsinstinkten rusade, ingen ska väl säga att mitt lilla barn är tjockt? Eller gör man så?)
-Jaha ja jag tycker att din ser mycket större ut än min.
(Något jag aldrig skulle ha sagt om hon inte började, för så säger man ju inte det är oförskämt! Dessutom så hade det där barnet att brås på, skulle jag ha sagt det kanske?)
-Ja man blir väl hemmablind.
Turligt nog blev jag räddad av att sköterskan dök upp i dörren och det var min tur.
Det här är varför jag inte vill träffa andra mammor som ska hålla på och jämföra hit och dit.

Inne på bvc konstaterades det att min lilla tjej är väldigt tidig i utvecklingen då hon sen två veckor tillbaka kan sätta sig själv när hon krälar omkring, att hon stått i krypställning sen hon var tre månader och nu ålar hon sig fram som en blixt i lägenheten sen en månad tillbaka. Hon reser sig även om hon får ordentligt tag om ett stöd. Detta har gjort att hon har svårt att sova, jag fick förklaringen att det hade att göra med att hon är så tidig och att när hon sen går kommer hon sova bättre igen.

Hur hade ni reagerat på mamman på bvc?

söndag 10 april 2011

Men vikten då?

Idag blir det inte mycket till inlägg men jag ska berätta vad vågen står på;
68 kg.
Helt otroligt! Jag har alltså gått ner 25 kg sen förlossningen för fem månader sen, tilläggas skall att 15 av dem har jag fått kämpa med!

lördag 9 april 2011

En lugn dag

Idag har det blivit en slappdag. Vi har inte gjort speciellt mycket förutom att njuta av att vara lediga hela familjen! Fast vi gick till ankdammen igen och matade lite änder. Det är väldigt fullt i den lilla dammen och jag funderar ite på varför de inte håller till med de andra änderna i ån...Kanske har de revir? Haha nu blev det flumm. Skönt iallafall med en promenad.
Vad hittar ni på en dag som denna?

Här är min älskade kaffeburk som har sällskap av en teburk!

fredag 8 april 2011

Idag är det fredag

Som om ni inte visste det. Jag har fått lite frågor om min gamla blogg. Tex varför jag inte skriver på samma sätt längre. Tydligen har jag gått och blivit ytlig. Kan vara så. Jag kommer snart stänga ner den gamla helt, men innan dess ska jag spara ner det jag tycker bäst om från den. Jag kommer publicera lite från den gamla bloggen här också. Vad återstår att se, men det lutar åt de mest lästa inläggen. Vad sägs om det?
För övrigt så känns det nästan inte som jag ibland då jag läser på den. Konstig känsla hur man förändras.

Här har vi en av frökens pingviner, just den här bor i köket. Perfekt att ha vid matbordet när hennes tålamod tryter, för finns han att se på är det genast roligare att äta. Den är lätt att tvätta av också, det är därför den används. Hon har massor av fina äta böcker, men hur kul blir det med matkladd mellan sidorna?

torsdag 7 april 2011

Vardagslyx

Idag har vi en lugn dag, inget inplanerat. Så vi gick en sväng till Ica, för jag fick en craving! Jag äter inte speciellt mycket snask, men det händer att jag blir sugen på mörk mörk choklad till kaffet. Idag var en sån dag. Jag läste någon gång att om man är sugen på något så ska man äta det, för annars stoppar man bara i sig en massa annat och tillslut äter man det man var sugen på från början också. Man har då fått i sig mycket mer än om man hade tagit tex den där bullen från början. Så den kör jag på och den stämmer. Inte har jag ökat i vikt heller med den här filosofin. Men så räcker det ju med en bit choklad av den mörka också.
Vad har ni för knaep för att hålla ert sötsug under kontroll?

onsdag 6 april 2011

Lång och skön promenad

Idag tog jag och min lilla tjej en riktigt lång promenad, så lång att jag hamnade ända vid ÖB (jag nu säger ju inte det så mycket) hur som helst så gick vi in och kom ut med pesto för ca 12 kr styck. OM de smakar lika bra som annan burkpesto så kommer jag bunkra då vi använder pesto till mycket mat och detta är ju 1/3 av priset! 
Jag har ännu inget lämpligt ställe att förvara vagnen på, så om jag vill ha den hemma måste jag skjutsa min sambo till jobbet klockan fem på morgonen då den ligger i bilen. Känns riktigt jävligt att bo fyra trappor upp utan barnvagnsförvaring eller hiss.

tisdag 5 april 2011

Anonym på nätet?

Egentligen skulle jag vilja skriva en form av debattinlägg här. Med massor av åsikter. MEN jag känner att det får vara då jag inte riktigt vet vilka ni är mina läsare.
MEN därimot tänker jag fundera på det där med att skriva sina åsikter offentligt i en blogg och vad man ger sina läsare för möjligheter att kommentera.
Självklart ska man inte kunna vara helt anonym bakom en skärm, men det måste finnas gränser också. Tex så finns det en blogg jag läser med jämna mellanrum där skribenten tar reda på vem som befinner sig bakom ip numret så fort kommentaren inte fallit skribenten i smaken. Det är då absolut inte fråga om några kränkande kommentarer, bara kommentarer av annan åsikt eller erfarenhet. Ibland lägger också skribenten upp dessa kommentarer och sågar dem på sin blogg. Inte okej tycker jag. Ibland har jag känt för att lägga en åsikt i dennes kommentarfält ( med min mail naturligtvis om det skulle vara så att denne vill nå mig), men jag har valt att låta bli då jag inte vill bli uthängd om åsikten råkar vara "fel".
En annan blogg som jag snubblar in på ibland tillhör en gammal arbetskollega. Denne sågar sin arbetsplats med jämna mellanrum, där skulle jag vilja vara anonym på rikitgt och påminna denne om vad följerna kan bli. Inte för att vara elak eller skrämmas, utan bara för att uppmärksamma att faktsikt vem som helst kan läsa det denne skriver. Kanske sitter även någon chef och surfar runt?
Hur tänker ni ang era bloggar och era läsares rätt att ha åsikter om det ni skriver?

Magic8 boll som jag "fyndade" på en loppis för 30:- för många år sen. Ett fynd tills jag insåg att de finns att köpa lite varstans i Sverige för typ den pengen. Då är de inte ens beg.

måndag 4 april 2011

Resor planeras

Här planerar vi resor fortfarande, dock har vi lagt USA trippen på hyllan. Vi började känna att det vart stressigt att genomföra den så snart som vi hade tänkt, så vi har bestämt oss för att skjuta upp den. Helt galet när jag skriver nu att resan kommer ske 2013 eller 2014! MEN å andra sidan så är det ju en once in a lifetime tripp som ska ske och vi vill ju såklart få med allt det vi vill ha med under den resan. Tex så vill vi väldigt gärna åka på kryssning i karibien och som jag nämde tidigare bör man boka dessa resor ca 1-2 år i förväg. Mer tid att planera vårat lis resa med andra ord.
Nu planerar vi vår vintersemester 2012, galet va? Men å andra sidan så är det mindre än ett år tills vi ska åka på den. Det lutar nu åt Mexiko. Någon med erfarenhet av Mexico med barn i januari?

Vi bestämde oss för att börja samla dessa "snöbollar" när vi var i Prag, som minnen av våra gemensamma resor. Början på ett nytt resliv kan vi också kalla det, då vi rest mycket innan Prag, men var en för sig.
Naturligtvis var vi tvugna att ha en av Sveriges huvudstad också. Men när vi var i Oslo fann vi inga. Tråkigt!

söndag 3 april 2011

Har jag nämt...

Att ett stycke busfrö vann den här klänningen hos MansonDust?
Den är verkligen jättefin, tycker ni inte det?

lördag 2 april 2011

Äntligen en snygg vårjacka!

Vi har varit ute i ganska god tid med alla kläder till fröken liten och hon har det mesta som kan tänkas behövas fram till stl 92 typ... Jag vet, vi är ute i god tid. MEN nu är overallen så gott som urväxt och vi tyckte att det var dags att börja se över det där med ytterplagg som kommer efter overallen, så sprang vi på den här sjukt snygga jeans jackan på Lindex i stl 74 så vi slog till!
Vi hade tänkt vänta till London med att shoppa, men det här kunde vi inte vänta på.
Snygg ska hon vara!

fredag 1 april 2011

Babysim

Idag har vi simmat hela familjen. Jag måste säga att det är ganska roligt att plaska omkring eftersom tjejen är mer än vild i vattnet. MEN på minussidan måste jag säga att jag tycker att det är överdrivet att det nästan kostar 100:- gången för 30 minuters lektion. När det dessutom kommer en ny klass direkt efter så man inte kan fortsätta bada lite utan måste gå upp så måste jag säga att jag inte tror det blir någon fortsättningskurs. Vi kan likagärna gå och bada privat en gång i veckan istället.
Är det så på alla ställen?