torsdag 31 mars 2011

Panik köpa badbyxor

I morgon är det dags för babysim och här har det panik köpts badbyxor. Vi tog oss en promenad på två timmar, ja så lång tid tar det att gå fram och tillbaka till stan, för att springa in på första bästa Lindex för att köpa badbyxor. Lättare sagt än gjort. När vi kom till första butiken hade de inte badbyxor alls. När vi kom till andra butiken hade de bara blå kvar och jag tyckte faktiskt att lilltjejen skulle få ha de rosa med volang på rumpan så det var bara att gå vidare till Lindex nr tre. Hennes pappa tyckte inte alls att det var av betydelse om de var blå eller rosa naturligtvis. Men där fanns det rosa badbyxor i hennes stl som tur var. Så nu slipper vi köpa badblöjor och hon kan bada fritt utan att vi behöver oroa oss för olyckor!

onsdag 30 mars 2011

Måste varit min lyckodag

Idag när jag tränade så fick jag tips som var GULD värda!
Jag är nöjd med hur min gravidkropp återhämtar sig, jag ligger nu på 69 kg vilket är 2 kg mindre än på första invägningen hos bm. Nöjd alltså, men det är några kilon kvar än som ska bort!
Hur som så har jag kört stenhårt på plankan och på att "cykla" på rygg, det har varit grym träning för magen och den börjar bli snygg nu.
Jag är lite rädd för det där med situps då jag läste att man kan förstöra magmusklerna av det genom att driva isär dem igen när man varit gravid. Jag har ingen aning om det stämmer men jag vill inte chansa på något.
Tillbaka till ämnet. Idag träffade jag på en person som kunde hjälpa mig med problem kärlekshadtagen. Nu har de iofs nästan försvunnit helt men jag tar tacksamt imot tips.
Här kommer dem;
  • Gör twisthopp
  • Rocka rockring
  • Gör plankan på sidan
  • Gör sidhävningar
  • Dra i en gummisnodd som du satt fast i något, dra i sidled
Jag testade såklart dessa och JA det känns vart det tar. Det tar på RÄTT ställe.
Jag är nöjd.

tisdag 29 mars 2011

Plötsligt händer det

Jag fick på mig byxorna i stl S.
Fattar ni hur lycklig jag blev! Tajt tajt tajt blev det.
Ytlig lycka.

måndag 28 mars 2011

En dag med andra mammor

Idag ska vi träffa lite andra mammor och barn för att fika lite. Och leka. Och prata
Såhär ser jag ut då. Klänningen är köpt i Camden.

Idag testade vi gung"hästen"

Idag har vi tagit en promenad till ankdammen. Vi hade inte med oss något bröd, men vi såg dem simma omkring nere i dammen iallafall!
När vi kom hem tog vi oss en titt i tjejens rum och gungade lite.
Än når hon inte ner till golvet så det är jag som får stå för gungandet.

söndag 27 mars 2011

Jag fick en sammetsros!

Av kärleken. Nu är den ju inte av sammet men jag tycker det ser ut som det!

lördag 26 mars 2011

Vackra kort

Här har det varit födelsedag och jag måste ju visa det fantastiskt fina kortet till höger!
Det till vänster är också fint, på sitt sätt då det kom i lådan och var från någon oväntad som kom ihåg dagen. Lite mer personligt än en sajt...

fredag 25 mars 2011

Nu är jag beredd att vidröra ämnet

Man ska aldrig jämföra och oja sig i onödan enligt mig. Idag är jag beredd att berätta lite om min graviditet, det har gått en tid sen jag hade den där magen. Så nu ska ni få ta del av lite av det som gjorde att jag hatade att vara gravid och det som gör att jag drar mig för att göra det igen;
  • Jag började må illa i vecka sju och det höll i sig till vecka 24. Sen började det om igen mot slutet av graviditeten.
  • Jag kräktes efter varje måltid, så fort jag vaknade och även mitt i nätterna fram till vecka 20.
  • Jag började tidigt få kramper i benen nattetid, vaknade av att jag skrek så min älskade fick strecka ut det.
  • Fick foglossning som gjorde att jag hade svårt att gå. Inte det optimala då jag har ett fysiskt krävande jobb. Men jag knep igen och stog ut. Sån är jag och för första gången tänker jag säga att det är så.
  • Halsbrännan som kom runt vecka 30 var inte att leka med, och de där hemska skummande tabletterna man skulle tugga var ju vidriga!
  • Jag sov, sov och sov. Hela graviditeten. All energi tog slut och jag orkade absolut ingenting förutom att jobba.
  • Det var personer i min omgivning, både privat och på jobbet som fick mig att "skämmas" över min graviditet istället för att glädjas åt den. Jag kände, pga dessa människor, att jag inte hade rätt att vara lycklig. Så jag försökte gömma magen och jag blev otroligt besvärad så fort den kom på tal. Det här är det värsta av allt tror jag. Att jag aldrig fick känna den där gravidglädjen.
  • Kläderna var sjukt obekväma och jag ville inte gå utanför dörren eller visa mig bland folk pga min kropp.
  • Min barnmorska sa på första besöket att jag inte var en sådan som går upp mycket i vikt av en graviditet. Oj vad fel hon hade. Och oj vad jag grät och kände mig värdelös varje gång jag gick därifrån eftersom jag uppenbart misslyckats.
  • Trots att min mage låg under eller på mittstrecket under graviditeten så drog sig inte folk för att kommentera hur stor mage jag hade. Jag mådde så dåligt över alla dessa kommentarer. Det värsta var nog när en kvinna på mitt jobb frågade om jag väntade tvillingar. Jag var då i sjätte månaden och folk hade just lagt märke till att jag var gravid. Detta sitter i och jag tänker "nästa gång ska jag vara smal". Sunt? Nej.
Det här är en del av hur jag upplevde min graviditet. Exakt allt vill jag inte röra vi. Än.



onsdag 23 mars 2011

Jag har haft maraton

Igen kanske ska tilläggas. Jag bara älskade vänner förut (och gör det fortfarande), somnade till dem varje kväll i flera flera år. Måste säga att det var svårt att vänja sig av med, men det gick. Jag har slitit ut en hel box, det är repor på varenda skiva så jag borde köpa en ny men det har inte blivit av.
Nu till min nya last THE BIG BANG THEORY. Jag kan inte fatta hur jag kunde bläddra förbi den här briljanta serien så många gånger. Jag tyckte att den verkade sååå tråkig, tills den dag då jag ammade tjejen och inte hade möjlighet att byta kanal så jag såg ett helt avsnitt. Det var ju så fantasiskt! Jag var fast omedelbart och fick den här boxen med säsong 1-2-3 av min kärlek, så jag ammade och tittade. Den är det bästa som gjorts på mycket mycket länge.
Nu har jag haft ett till maraton, det är dock en väldans massa skivor så jag kom inte så långt.
Nog om detta, men jag tor att jag är lite kär i Sheldon.

tisdag 22 mars 2011

Jag har syndat...

eller var det fyndat? Hur som helst så är det ett konstigt fynd. Jag tycker mycket om Marimekkos design och tyger så när de hade ett samarbete med hm för några år sedan köpte jag en underbar blus (som jag kan visa någon gång) och ett par bikinitrosor (som tyvärr blev missfärgade-rosa- i tvätten). Jag hade inga planer på att köpa några utav alla de fantastiska barnplagg som fanns eftersom jag inte hade barnplaner. Men när de hade 70% på den här klänningen med tillhörande hatt och trosa kunde jag inte låta bli, tanken var att en väns dotter skulle få den MEN när vi gick en sväng på stan fick hon syn på dessa och berättade hur fult hon tyckte det var. Så jag fick behålla kläderna helt enkelt, tyckte att det var onödigt att ge till någon som inte skulle använda det. Anledningen till att det fortfarande hänger lappar kvar är för att jag hade tänkt lägga det på tradera, men nu blir det använt istället!


måndag 21 mars 2011

Är jag kanske en vinnare?

Det verkar som att jag vunnit mig ett armband i en tävling från l8nyberg som jag tävlade om hos Natalie&Bella...Tyvärr hade jag tydligen glömt lämna mailadress och det verkar vara något fel på mitt kommentarfält här. Är det fler som inte kan lämna kommentarer längre?
Hur som så såg jag på hennes blogg att jag vunnit så jag la ett meddelande där, får se vad som händer och om jag får pryda min handled med något fint.
Maila mig gärna om ni inte kan kommentera;

Tjejen fick ännu en leksak

En arbetskollega kom på besök och hade med sig en kaninleksak till tjejen. Om den blev populär? JA! Men jag skulle vilja påstå att den nästan fungerar som ett vapen då hon får ett riktigt bra grepp om den och slår och slår. Visst hon slår/viftar med andra leksaker också men de brukar flyga ur greppet lättare.
För mig var det en otrolig skön stund att få sitta och snacka strunt med någon som jag haft mycket roligt med. Hade nog en av mina "vildaste" perioder i hennes sällskap. Nu skrattade vi mest åt gamla knäppa minnen.

söndag 20 mars 2011

Elodie fynd!


Idag hittade jag något som jag blev äckligt nöjd med! Jag älskar ju Elodies prylar och fann den här pipmuggen och bandet till napp (eller vad man nu vill hänga där) för 40:- resp 50:-. Det var 50% på dem, det kallar jag kap!


lördag 19 mars 2011

Det sociala arvet

Eller något sånt. På en hylla här hemma står iallafall något som representerar ett ursprung. En flera decimeter hög dalahäst visar var halva släkten kommer från. Vi spenderar lite tid där då och då, men det är en bit att åka. Men ett härligt sätt att prata har de och jag blir alltid lika glad av att gå på stan där och höra orden klinga fram. Kanske är det för att det är så mycket minnen med dialekten som gör det.
I sommar blir det iallafall en dryg vecka där uppe!

fredag 18 mars 2011

Jag fick en kartong från guldfynd


Ja nu var det ju inte bara en kartong utan det fanns en mugg i den också. Men jag tycker att kartongen är superfin så den fick en plats på byrån i hallen.

torsdag 17 mars 2011

Matstolen

Här velades det fram och tillbaka om det där med matstol.
Jag var sugen på en stokke tripp trapp, men tyckte att babydelen kändes onödigt dyr (blir ju ca 1000:- om jag inte missförstått något, med bygel och dyna).
Sen tycker jag att fresco bloom har en fantastisk design, men började även där ifrågasätta om det verkligen skulle vara värt de pengarna.
Vidare hittade jag en cool stol från Nest på nätet, ännu bättre så hittade jag en på blocket så jag åkte och tittade på den men blev mycket besviken så ägren fick behålla den.
Tillslut av en slump sprangs den här på hos stadsmissionen, för 50 :- fick jag en stol som verkligen passar in hemma hos oss. Den var tillochmed rödmålad, men lackades om i vilket fall.




onsdag 16 mars 2011

Pysslat lite

Idag blev det lite pyssel här hemma. Här har jag gjort avtryck av tjejens händer och fötter. Mest bara för att. Hur som helst så tog jag en gammal glassbutt som använts som matlåda och alltså kunde kastas efteråt, i den tröck jag ner "trolldeg". För er som undrar så består trolldeg av;
1 dl vatten
2 dl mjöl
1 dl salt
Sedan fick tjejen pressa ner händer och fötter i degen. Det blev faktiskt inte så många omtagningar, men så är det ju också en fördel med trolldeg att det bara är att göra om tills man är nöjd.
Efteråt hälls gips i, finns att köpa på hobbyaffärer. Torktiden var ca 30 minuter.
Efter det vänder vänder man på burken så "klumpen" faller ut, så får man pilla bort all trolldeg (för den får ju inte stelna runt gipset vilket den gör om man väntar för länge).
Efteråt kan man lacka gipset, vilket jag gjort. Eller måla det.
Jag kommer ev att måla gipset svart, men jag började såhär.

tisdag 15 mars 2011

Ny utvärdering av blöjor

Alla kan vi ändra oss och jag skrev förut tror jag att jag inte tyckte det var så stor skillnad mellan att använda coops och willys blöjor jämfört med libero och pampers. MEN jag har ändrat mig då rumpan började bli röd och det dök upp lite prickar, som sedan försvann då jag öppnade ett liberopaket. Så inge mer coop/willys (för tillfället iallafall). Men det kan ju såklart ha haft med andra faktorer att göra.


Idag fick jag hem en skönhet

I storlek 86, så det tar ett tag innan tjejen kan ha den.
Jag hittade denna på tradera och fick ge 51:- plus frakt. jag tycker att det är ett fynd då det inte syns att den är använd och jag verkligen verkligen ville ha en leopardpäls till henne.

måndag 14 mars 2011

Vi frossar

I kiwi. Vet inte om det är speciellt bra eller nyttigt, men det är gott i filen! Jag är inte någon flingätare just nu så kiwi får ersätta.
Tjejen har också börjat äta lite smått, potatis är ingen större favorit men det går i. Fast man kan se i hennes ögon att hon inte är så förtjust. Vi har även provat att blanda ut potatisen med bla broccoli men hon känner potatisen ändå. Morötter, mango och gröt går därimot väldigt bra. Lassar vi inte in fort nog i munnen så stirrar hon på oss och dunkar näven i bordet.

Familjeliv

Började min morgon med att surfa runt lite. Stannade till på familjeliv. Usch vilket ställe egentligen. Fullt av vuxenmobbning och folk verkar göra allt för att klanka ner på varandra.
Fy för det! Härmed ger jag mig själv besöksförbud på familjeliv .

söndag 13 mars 2011

Besökare som hade med sig en gåva

Idag har vi haft besök tjejen och jag. Trevligt med en kaffestund ibland. Tjejen fick den här fina badrocken med kaninöron från name it. Helt perfekt då hennes capes börjar göra sitt.



lördag 12 mars 2011

Det där med storleken på magen

Träffade en bekant för ett par veckor sedan som väntade sitt första barn. Hon var såå smal med bara en liten liten kula på magen, jag chansade på att hon var i 6 månaden. Det visade sig att hon var höggravid. Samma kväll gick hennes vatten och en bebis på 3550 g föddes. Tre veckor för tidigt kom bebisen.
Jag skojar inte när jag säger att min mage nästan var dubbelt så stor som hennes när jag var höggravid. Jag gick över nästan två veckor och fick en bebis på  strax över fyra kg.
Helt sjukt att hon trots sin lilla lilla mage bar på en helt normalstor bebis.
Det fick mig verkligen att inse att magens storlek inte alls har betydelse!
Min BAMSEmage två veckor innan bebis. Eller ja den mätte 36 på kurvan, så den låg mitt på mittstrecket. Så ganska normal egentligen.

fredag 11 mars 2011

Gravidmage!

Ska jag börja visa bilder på hur det gick till när jag blev tjock... Kan ju vara svårt att föreställa sig när man bara hör vikter. Börjar med en bild på magen i vecka 9.
 Håll till godo!

Mina nya gardiner!

Det är sällan jag blir så inspirerad av något på tv att jag faktiskt går och köper det jag fått se. Ialafall när det handlar om inredning och stil. Kanske för att vi inte är så vita och avskalade här hemma?
Hur som helst så såg jag när Simon och Thomas gjorde om ett rum tillsammans med E-type i Rum för en stjärna och där hängde man upp ett par läderlikanande gardiner! Självklart blev jag supersugen på dessa och slog upp inköpslistan med hopp om att det inte handlade om svindyr design. Hör och häpna när det visade sig att de kom från Jotex av alla ställen!
Så jag hoppade in där och hittade dem för 398:- (hundra kronor dyrare än när inköpslistan skrevs) och jag är en hejare på att leta rabatter på saker så jag fann denna rabattkod;
111311
Med den kunde jag sedan köpa gardinerna för halva priset. Det kallar jag fynd!!



Framför gardinen (som just på bilden är väldigt skrynklig eftersom jag provade var den skulle hänga innan jag strök den) hänger ett pärldraperi. Kanske får det hänga kvar, kanske plockar jag ner det.
Lampskärmen är från dude design, likaså krukorna som jag köpt från Campadre!

Kläderna på dopdagen!

Här är den fina dopklänningen som går i generationer, den första som döptes i den döptes 1907!

Alla namnen är broderade på den. Vi hade svarta och röda blommor med strasstenar. Mycket fint!

Bebis fick också vara prickig, fast rosa. Det finns en historia om den här ärvda klänningen. Min lilla tjej har ärvt den av min älsta väns dotter som är två år äldre än min, född i oktober 2008. Men det var jag som köpte den i välkommen till världen present till henne för två år sedan då jag tyckte den var såå fin. När jag fick en tjej så hoppades jag på att få "tillbaka" klänningen i kassen med andra ärvda kläder, och det fick jag!

Mamman och pappan i svart med vita prickar.


Mammans hår.


Vår älskade lilla tjej tillsammans med en annan större älskad tjej.

Jag tävlar

Jag tävlar hos kandylandy.se om ett par converseskor från brandsinfashion.com

torsdag 10 mars 2011

Jag har gått bananas

Ikväll har jag haft en hård kväll. Jag tyckte precis att jag har börjat fixa nattningen själv,men så var inte fallet idag så jag har suttit och gungat babysittern i tre timmar! Varje gång jag slutade gunga vaknade tjejen. Det har aldrig hänt förut så jag hoppas det går bättre imorgon. På lördag är Kärleken tillbaka för nattning.
Men hur som så hade jag läst alla bloggar tio gånger typ så jag började tävla. Och gick bananas på det som ni kanske märkt! Fortsättningsvis kommer tävlingarna ligga under en egen sida så det inte stör övrigt bloggande.
Så var det.

Tävlar

Jag tävlar hos Millah om ett valfritt startkit i.d BareMinerals från StylingAgenten.se

Tävlar

 Jag tävlar om ett pojkpaket och ett flickpaket från JNYdesign hos Agnes!

Tävlar

Jag tävlar om ett par valfria skor från Crocs™ hos Agnes!

Tävlar

Jag tävlar hos Lovisa om en fin plånbok från brandsinfashion

Tävlar

Jag tävlar om ett väggord från Textarna.se hos P0lly!
Var med och tävla
HÄR du också!


tävlar

Jag tävlar hos Mitt nya liv om Elodie Details produkter från Milk&Milla

Jag tävlar hos Mitt Nya Liv om en GOODIEBAG!

Jag är med i tävlingen The goodie bag hos Mitt nya liv

Det här är saker DU kan vinna om du är med
Dessa företag är med och sponsrar


Tävlar

Jag tävlar hos PIRUMPARUMBLOGGEN om ett hemligt paket värde 500 kr!
Tävla du med, klicka
HÄR!

Tävlar

Jag tävlar hos Lillabebis. Om ett Klädesplagg från MyKidoo.se tävla Här! du också

Tävlar



Jag tävlar hos Deliciously om ett valfritt paket med namnappar från från Namnnappen.se. Tävla HÄR du med!

Tävlar


Jag tävlar hos Deliciously om ett bestickset från Bambino. Tävla HÄR du med!

Tävlar


Jag tävlar om ett presentkort på 300:- från LyxigaPlåtburkar.se hos Fröken M.

Jag tycker om Lyxiga plåtburkar för att de har en rolig design och det finns en burk för precis allt! Då jag är ett litet kontrollfreak som har var sak på sin plats är det praktiskt när det står på burkarna vad det är i...Iallafall för övriga medlemmar i hushållet!

För att tävla klickar ni HÄR

Ni med London-vana

Jag har noll koll på barnbutikerna i London. När jag varit där tidigare har det inte funnits barn med i bilden så jag är ny på det området. Nu vill jag shoppa Stardust, Mini Rodini, Rockefella och Rock your baby.
Var gör jag det? Har ni några tips?
Bild från Oii design
(Jag hade skickat efter denna om den hade funnits i den storleken jag är ute efter).

Skryta lite

Det händer inte ofta, någon gång kommer jag berätta mer om varför, men idag ska jag skryta lite om vår fantastiska lilla tjej. (Utan att tillägga att jag inte tror att hon är bättre eller märkvärdigare än andra, jag tror jag är skadad av jantelagen).

När hon var blott fyra dagar gammal sov hon i sin säng för första gången och har gjort det sen dess.
När hon var ca 10 dagar började hon sova hela nätter, då menar jag utan matuppehåll. Hon fick sista målet ca 23:00 och sov sedan oavbrutet till ca 9:00-11:00 dagen efter. Ja dessa barn finns.
När hon var nästan fyra månader drabbades hon av en jobbig förkylning och började för första gången vakna på nätterna och ville ha sig en slurk mat, men då efter sex timmars sömn och hon fortsatte sova igen när hon fått lite mat i magen. Detta blev bättre då hon fick lite medicin mot sin hosta, då återgick hon till att sova ordentligt igen.
När hon var en vecka gammal kunde hon hålla upp sitt huvud själv och när hon var två veckor kunde hon sitta i knät och ha huvudet under kontroll. Jag tror att det var för att hon blev i magen mycket längre än hon skulle.
När hon började utforska sitt gym som tre veckor gammal bebis försökte hon med alla sina krafter att vända sig om. Hon kunde även ligga på mage och lyfta på huvudet i korta stunder. När jag såg hur hon bökade runt i gymmet insåg jag att hon gjort precis likadant i magen. Jag brukade känna hur hon borrade runt med huvudet.
När hon var en och en halv månad vände hon sig från mage till rygg, när hon var två och en halv månad vände hon sig från rygg till mage.
Hon har kunnat stå när vi håller i henne sen hon var två månader och när hon var fyra lärde hon sig att stå själv i soffan med stöd av den.
Hon lärde sig sitta när hon närmade sig fyra månader, dock lite ostadigt så det var bara i sängen och i soffan hon fick sitta "obevakad", självklart satt vi med henne om någon nu tror att hon var själv i rummet. Idag sitter hon stadigt, men ibland får hon för sig att det är dags att ligga ner och då kastar hon sig bakåt så det gäller att vara med.
I samband med fyramånadersdagen började hon stå i krypställning och gunga fram och tillbaka. Hon har utvecklat det lite till att även gå upp på tå och kasta sig framåt. Antar att det är mer styrka i benen än i armarna.
Sen är hon superduktig på att äta och går upp i vikt exemplariskt!

Vi har hela tiden fått höra "guuud vad stadig hon är"," vad tidig hon är", "men kan hon verkligen det här hon är ju så liten" osv. Sen de där kommentarerna om tex "krypgunget"- "tro inte att hon kommer börja krypa än, det är hon alldeles för liten för". Därför drar vi oss mycket för att berätta om hennes framsteg för andra än våra föräldrar. Detta är mitt första barn och jag vet inte vad som är "normalt", för mig är detta "normalt" och jag blev förvånad när vi hälsade på en jämngammal bebis som behövde stöd för nacken som sex veckor gammal.
Så olika kan det vara och vår tjej har brottom. Brås på sin mamma måntro?

onsdag 9 mars 2011

Jag är kääär

I dessa underbara plagg som jag hittade hos Oii design. Det är synd att man inte kan köpa typ allt till sitt lilla hjärta, för de här vill vi ha. VILL HA!!

Rock yor baby
Rock your baby
Pearl Necklace Tee

Pearl Necklace dress
The Tiny Lady från the tiny universe

Alla bilder är lånade från Oii design