måndag 28 februari 2011

Pass

Idag har vi varit och fixat pass till lill tjejen. Men jösses att detta pass ska gälla i fem år! Det är ju inte klokt egentligen. Men så var det.
Resorna vi bokat och ska ge oss iväg på i år är fem dagar i London och en vecka på Kreta.
Vi hade sjukt svårt att bestämma oss vart vi ville åka på solsemester. Tillslut blev det typ blunda och peka på kartan, så Kreta it is. Jag hoppas jag kommer tycka bättre om det än när jag var där sist.

Vällingburk

Var till Ica och handlade idag, då fanns det fina vällingburkar som dessutom är mycket praktiska! Köpte man två paket välling fick man en. Så jag köpte två vällingpaket från sex månader trots att tjejen inte börjat med det än, men snart så. Nu fungerar den som ersättningsburk och den är så enkel att få upp när man har bebis i ena handen och ska göra allt med den andra!

söndag 27 februari 2011

Blöjor från coop

Jag drar mig inte för att testa olika märken på blöjor, man lägger trots allt en hel del pengar på dem och så länge tjejen inte visar några tecken på att vara känslig för några blöjor så köper jag olika.
Nu har vi testat coops upp till nio kilo ett tag och jag tycker om dem, de påminner om pampers och är tunna utan att läcka. (Det har säkerligen hänt någon olycka men det har det gjort med alla olika märken vi provat, handlar nog snarare om föräldrar som inte satt på blöjan riktigt rätt).
Två paket för 145:- när vi köpte dem.

Vi tog oss en tur på isen igen

 Det går ju inte att få nog av den vackra vyn av att ta en promenad på isen. Skulle vara roligt att snöra på sig skidorna också, men det får vänta. Om den ens händer den här vintern.

I går kväll lyxade vi med min favoritmat! Jag börjar bli sjuk igen och tar en liten dietpaus från och med nu känner jag. Vad favoriträtten är? Kokt broccoli i massor som stekts tillsammans med bandspagetti och fetaost. Det är fantastiskt gott!

Härlig overall från Polarn

Jag blev lite sugen på den här overallen från Polarn, men det blev en skaljacka i rosa istället för halva priset. Ett riktigt fynd och jag hoppas jag blirn nöjd med den omtalade skaljackan!
Finns som sagt på campadre i ett par dagar till.
Bild från Campadre



lördag 26 februari 2011

Hänga tavlor

Har hängt upp dessa tavlor på denna vackra kvinna i stora hallen.
Börjar till och med se hemtrevligt ut här hemma!

Kampanj Polarn och Pyret

Jag är lite småstressad men måste ju tipsa er om att Campadre började sin Polarn och Pyret kampanj idag med skaljackor och overaller!
Skynda fynda med andra ord!

fredag 25 februari 2011

Fullbokad vecka

Den här veckan har varit full av aktivitet. Den har bl.a bestått av ett besök på jobbet, prästen var här, en gammal kollega kom på besök för att träffa tjejen (och mig såklart), jag fick hjälp att fixa håret ( för en frisör är det stora problem med att låta någon annan göra det då man kan bäst själv...fast det är svårt på sig själv!), hela familjen fick sina hår trimmade inför dopet, jag fick i gengäld hjälp att sätta upp taket i lilla badrummet, en av mina bästa vänner var på besök i trakten så hon tittade in ett par timmar och ett par gamla kompisar som inte träffat tjejen kom på en fika (det gäller att passa på innan hon blivit jättestor!).
Dessutom har jag haft min andra ensamma vecka så jag har fått stå för nattningen och vet ni jag har klarat det riktigt bra den här gången! Runt nio har jag fått henne i säng och så har hon vaknat för lite mat vid sex snåret, sedan somnat om för att vakna framåt tio. LYX!
Första ensamma veckan var katastrof då jag inte varit den som nattat tidigare. Varje gång jag lade ner henne i sängen slog hon upp ögonen,det blev nattning i babysittern den veckan! Så jag åkte och köpte Brios vyssan lull tassar, vilket nog var det bästa jag gjort!

Bilden är tagen från barndesign

Så idag blir en vilodag för mig och tjejen. Vi ska bara vara hemma och mysa.

Så tävlar vi lite till


För att komma till tävlingen klickar ni HÄR

Om jag nu skulle ha turen att vinna så skulle jag välja ett av dessa armband från l8nyberg

Då tävlar vi lite igen!

Jag är med och tävlar om ett Bambino-set hos Natalie&Bella


En röd bil

Hittades på en liten butik med barnkläder och saker.
Den är jättemysig i något slags gummimaterial, mjuk som bara den.
Sitter dock en lapp på den att den är från tre år så den får stå vid fönstret och visa upp sig sålänge!

torsdag 24 februari 2011

Sommarkläder


Dessa fina fotbollskläder kan tjejen ha när hon ska sparka boll i trädgården nästa sommar, de är i stl 86-92 och kommer från Liberos poängshop.

Min Vilda

Idag fyller min lilla Vilda fyra månader. Ibland gör hon skäl för sitt namn vill jag lova.
Ta den dagen för några veckor sedan då jag gick ut i köket för att hämta hennes flaska (varmt vatten var nykokt i termosen så det gick fort att komma tillbaka till henne i vardagsrummet, plus att jag kan se henne från köket); hon var sådär lagom matgnällig när jag lämande henne fastspänd i babysittern, men när jag är i köket så slutar hon låta och jag blir såklart misstänksam och tittar bort mot henne och vad får jag se? Jo en liten tjej som har lyckats ta sig ur bältet (borde vara omöjligt?), vänt sig om till mage och hänger ut över ryggstödskanten!! Eftersom hon hade fastnat med sin ena arm under kroppen tog hon sig inte över kanten så jag hämtade filmkameran (med ögonen på henne hela tiden) och började filma henne- som självklart tittar rätt in i kameran och lägger av ett busigt leénde!
Hon har också sedan länge kommit på att om man trycker ner spjälsängsskyddet så ser man ju faktiskt ut mycket bättre! Nu tror ju inte jag att hon är unik som gör detta, min fråga blir snarare; Hur länge har man kvar skyddet? jag trodde att man hade det länge för att inte armar och ben ska åka ut i sömnen och fastna otäckt när barnet vrider sig. Har jag fel?

onsdag 23 februari 2011

Jag är inte vän med postorder

Jag är måttligt road av ett företag som börjar på E just nu.
I början av Januari beställde jag ett par kängor. Överlycklig att det kommit kopior då jag inte hade lust att slänga så mycket pengar på ett par skor som jag kanske inte kommer använda så mycket. För två veckor sen fick jag en avi från Ica, skorna hade kommit! Jag gick till Ica och hämtade paketet men såg påengång att det inte var mitt paket då detta var STORT och MJUKT, dessutom satt den även en annan adresslapp på det. Jag lämnade såklart in paketet igen och sa att det var fel. Personalen på Ica tyckte att jag var jätte ärlig som gav tillbaka det. Men det är klart man gör. Tänker jag iallafall.
Ringde till postorderföretaget dagen efter och förklarar det inträffade och får till svar att skorna är skickade och påväg. Behöver jag säga att skorna aldrig kom? Räkningen på skorna kom iallafall.
Ringde upp igen där de sa att jag ju skickat tillbaka skorna, fick förklara åtskilliga gånger att det handlade om någon annans paket som kom till mig. Då sa damen i andra ändan "ja men det kommer inte skickas några skor och det har inte skickats några heller, vill du att jag gör det?" Mitt svar var såklart ja varpå damen säger att skorna bara finns i 39, jag hade beställt dem i 40. Då fick jag snällt tacka nej och fråga vad jag skulle göra med fakturan, det fick jag läsa mig till på baksidan av den!

Dessutom beställde min kärlek ett par converse för ett par veckor sedan. Fick ett brev igår där det stod att varan tagit slut och att beställningen var annulerad!
Fy säger jag bara.

Kiss och bajs

Det här är en gammal goding i stl 62-68 som jag fyndade när jag var gravid, butiken skulle stänga ner och den här t-shirten från kiss och bajs fick jag för 30 :-

Här kommer resultatet av tårtan...

Av någon konstig anledning kom inte dessa bilder med på gårdagens inlägg så de kommer idag då!
Här är tårtan;

Nu kommer den dock inte se ut såhär utan jag gjorde den för smakens skull! Bild på doptårtorna kommer sen med andra ord!

 Mina provsmakare var mycket nöjda, men jag får nog lära mig skära sockerkakan bättre/jämnare. Fast å andra sidan så ska den ju bara ätas! Det övre lagret består av mosad banan och grädde.

tisdag 22 februari 2011

Idag är jag avundsjuk

På alla er som får se fanskonserterna med herr Lars.
Läste något inlägg i hans gästbok om att det var dålig stil av honom och hans mannar att leka med sina fans på det viset och ja jag håller med.
Där Lars sjönk du lite hos mig.
Jag såg Lars första gången 2004 på Vatten under broarna turnén. Det var så lugnt och vacker. Par dansade stilla bland stolarna och man kunde verkligen ta på stämningen. En av de bästa spelningarna jag varit på någonsin.
(Nu räknar jag bort hans gästspel på kalasturnen 2004 då han sjöng lite med Backyard babies. Ska jag vara petig så såg jag honom första gången då).
2005 åkte jag till Sundbyholm och såg på hans sommarturné (som jag blev besviken på).
Jag tror även att det var den här sommaren som Hultsfred hade jubileum och vi såg Lars tre kvällar på rad.
Vidare var jag på hans 30-års spelning på hösten. Den var fantastisk!
2006 såg jag när han entrade scenen på Zinken som första person efter Snoddas.
2007 såg jag honom i en idrottshall i Linköping, det var en besvikelse men kan ha haft med miljön att göra.
2008 såg jag honom på Zinken igen, denna gång hade han publikrekord!
2009 såg jag hans tre spelningar på Peace & love festivalen. Senare under hösten såg jag honom på Cloetta center.
2010 såg jag honom vid Strömsholms slott och sedan på operataket i Oslo. Höggravid och allt så lill tjejen fick sin dos Lars redan i magen!
Alla kan inte vara vinnare. Så är det. Men det här kommer saknas hos mig tillsammans med alla spelningar jag sett och en nästan fulländad samling.
Imorgon har jag kommit över det, men idag är jag lite bitter.
Och nu får det vara någon måtta så vi hoppar över Dalai Lama.

Mera Vans!

Hittade dessa Vans i stl 21 på Nilssons, det var tag 2 betala för 1 på deras rea så jag slog till på dessa och ett par puma skor i stl 24. Pumpaskorna var jättesnygga de med men jag kände att de inte behövdes så de sålde jag på tradera med utropspris 99:- (som jag betalat för båda skorna) och det slutade med att jag fick 250:- plus frak. En bra deal.

Men jag glömde ju prästen...

Att uppdatera om träffen med honom alltså...
Usch det vart en sån där pinsam tystnad mest hela tiden och då tittade han på tjejen och sa "tjaaaaa tjaaaaaaaa" eller något sånt. Vi fick iallafall lämna förslag på psalmer, det blev tryggare kan ingen vara (klassiker) och du vet väl om att du är värdefull.
Sen hade vi önskemål om iallafall en låt som inte var en psalm, det skulle vi få ha men det berodde på hon som skulle framföra låten vad hon tyckte. Och med våra val som var Creed, Hoffmaestro och Lemarc så kommer det ju såklart bli Lemarc eftersom den är enklast att sjunga för en äldre dam. Här har jag fördommar.
Men vi skulle helst velat ha Creed med  with arms wide open för den känns mest "vi". Andra valet var Hoffmaestro med lullaby och sista valet Lemarc med älskad från första stund.
Men då tänkte vi att vi kanske gör ett bildspel med våra favoritlåtar och bilder på tjejen och har står på presentbordet. Kan vara något.
När prästen gick sa kärleken helt enkelt " vi väljer inte den kyrkan när vi gifter oss".
 Så var det med det. Vi ska tydligen gifta oss.

Jag provbakar!

Inför dopet så har jag nu provbakat en tårta. För smakens skull. Måste ju träna lite eftersom jag sällan bakar och det vore ju illa om jag misslyckades!
Detta är botten som består av ett lager vailjkräm och maränger som jag smält choklad över.



Det där med vikten

Det har gått ganska bra för mig med vikten. Ligger just nu mellan 71-72 kg vilket var utgångsvikten (eller invägningsvikten). Därmed är delmål ett i land och nu ska här satsas på min trivselvikt. jag vet inte riktigt vad det ska bli men kommer försöka mig på 65 kg till att börja med. MEN sen kan det ju vara så att jag hittar den vikt jag trivs med på en annan siffra!

måndag 21 februari 2011

Parvel

Jag bara ääälskar dessa lackleggings från parvel, fick ett par i storlek 62-68 och var tvungen att gå och köpa ett par till i storlek 74-80. De är ju bara så coola till vår lilla rocktjej! Tror de kostade ca 80:- på Åhlens.

Lampan från Dude design!

Här är den snygga lampan från dude design som jag köpte på Campadre för en bråkdel av butikspriset!
Den passar ypperligt till vår sänghimmel och vårat rutiga golv!
Vår sänggavel (som jag inte vill fota pga alla fotografier i den) är en gammal historia från tidigt 70-tal som vi målat i svart lack. Den består egentligen bara av en huvudgavel med två rejäla byråar (en på var sida) och ovanpå dessa (som är i lagom sänghöjd) står bokhyllor. Dessa två "pelare" byggs ihop med varandra med hjälp av två hyllplan, under hyllplanen sitter lampor monterade (som fortfarande fungerar!). Det som inte fanns på den när vi tog över den var bakstycket till sängen bestående av något konstigt flätat material med två ryggkuddar monterade i läderband. Vi har heller inte orginalstommen till sängarna utan de står på träben som vi också målat i svart lack!

Imorgon kommer prästen!

Imorgon kommer prästen och ska planera dopet med oss. Jag vet inte alls hur det ska bli, vi hade tänkt oss ganska speciell musik som representerar oss. Men nu när jag läst lite visar det sig att man e.v får byta ut en psalm mot en annan sång som anses passande. Får hoppas att våra anses passande då.
Så måste jag leta lite idag efter lämpliga psalmer och texter.


Idag har jag varit och hälsat på mitt jobb en snabbis och skrivit papper på när jag kommer tillbaka. Passade även på att ansöka om semester om ett år då det planeras långresa här. Den blev beviljad omgående så nu är det bara att leta!

söndag 20 februari 2011

Älskar leopard

Fyndade detta set på tradera för ca 30:- ink frakt.
Att jag har en förkärlek till leopard har väl inte undgått någon?

Bloggar jag läser

Om ni inte redan hittat till dem så kommer det tips på bloggar som jag läser;

Jag har följt den här bloggen i lite mer än ett år och den river i hjärtat ibland, men det är en fantastiskt stark person som ligger bakom den och jag beundrar henne för hennes kämparglöd.

Den här bloggen började jag följa hösten 2009 tror jag. Ägaren blandar fina bilder tillsammans med träningstips och vardagsliv. Läsarna får även "följa med" på hennes resor vilket är väldigt roligt. Hon uppdaterar ofta vilket är ett stort PLUS!

Här har vi en av de mer kända personerna bakom skärmen. Jag började läsa hennes blogg när hon väntade sitt första barn, har sedan haft en uppehåll men hittade dit när hon fick sitt andra barn ungefär samtidigt som mig. Jag tycker om hennes avslappnade stil.

Hit hittade jag när jag gick hemma på havandeskapspenning och hade tråkigt. Hon har en helt underbar blogg med massor av fina bilder och tips på pyssel och inredning. Hon älskar secondhand och att gå på loppis och hela hennes hem är som en dröm från en annan epok. Hon uppdaterar ofta hon med!

"Nu när du finns"-Lindas blogg. Jag ska erkänna att jag läste oftare när hon bloggade från "innan du fanns". Ibland får hon till det riktigt bra hur som helst med träffsäkra texter och en härlig ironi. Här är tjejen som skiter i vad du tycker och går sin egen väg. Mycket bra!

Här behövs ingen presentation. Underbara fantastiska Maria Montazami!!

En tjej som blev lämnad av sin fru på det mest grymma sätt när hon var höggravid med deras första barn. Här berättar hon sin historia och om hur samhället fungerar när man insiminerat utomlands. Läsvärt!

En ung mamma med tre barn, ett fjärde påväg som bloggar om sin vardag. Hon har mycket tips på saker/rabatter och sammarbetar nog med lite butiker för ibland dyker det upp rabattkoder! (rätta mig om jag har fel)  Hur jag hamnade här vet jag inte riktigt men det var några år sedan första gången, så hamnade jag där igen av en slump med länk från en annan blogg för ca ett halvår sen.

lördag 19 februari 2011

Köksvägg

Kände att den vita väggen i köket var tråkig så istället för att börja leta tapet så målade jag lite ränder på den i rött. Passar såklart ganska bra till vårat svarta kök.

Jag tävlar hos Lofsan!

Jag tävlar hos Lofsan om en mössa från Min mössa!

Bilden är från Min Mössa
Till tävlingen kommer du om du klickar HÄR

fredag 18 februari 2011

Tjejen fick ett svampbarn

Den här söta lilla svampfiguren fick lill tjejen av en snäll dam som jag lärde känna på mitt förra jobb. Visst är den söt? Den fick plats på fönsterbläcket i hennes sovrum.

torsdag 17 februari 2011

Mer från Liberoshopen



Till sommaren kommer tjejen krypa omkring i sin fotbollstass från Libero, eller så kommer hon ha den på sig när hon kollar på fotboll med sin pappa. Vi är lite smått fotbollsgalna båda två, skillanden är att jag inte tycker om att se på fotboll-speciellt inte på tv. Därimot så spelar jag gärna och jag ser så fram mot när vår lilla tjej ska börja i ett lag så vi får åka på träningar och matcher med henne. Om hon vill såklart, men vi kommer absolut introducera henne i sporten.
Min fotbollshistoria är inte så imponerande, har bara spelat i flicklag och sedan i div fem. Jag har med andra ord bara spelat för att jag tycker att det är roligt, provade ett tag i en högre division men det var inte för mig- alla är vi olika och jag är nog inte den tävlingsmänniskan. Hur som helst så började jag spela när jag var fyra år och slutade när jag var ungefär 20, hade bara ett års uppehåll under de åren då jag inte hittade något lag att spela i.
Tjejens pappa har spelat i lite högre divisioner, bland annat i tvåan, alltså är han lite bättre än jag! Sen har han pluggat till ledare inom idrott på universitetet i två år så när vi träffades jobbade han som fotbollstränare. Ja man kan livnära sig på det, lite tråkigt att alltid jobba på kvällen och vara ledig på dagen dock.

Jag kan inte annat än att hålla med

Jag var in på mamas sida och läste lite bloggar när jag fick syn på en ruta där de efterlyste mammor som är nöjda med sina mammakroppar, såg också den HÄR tjejens kommentar och det fick mig att surfa vidare till hennes sida. Och jag håller med! Vad är det med mammakroppar som gör att man ska lära sig tycka om den? Vad är det som säger att man inte kan få tycka den är fin som den är? Ny och egentligen ganska fantastisk som gjort vad den gjort.
Jag kan ärligt säga att när jag såg mig i spegeln en vecka efter förlossningen så tänkte jag "wow jag ser ju nästan likadan ut som innan" och jag var nöjd. Men när jag aldrig fick höra att jag såg bra ut igen utan bara läste om mammakilon, träning, kändisar som ser perfekta ut direkt efter förlossningen osv så kände jag att jag inte alls dög i min nya kropp. Så där någonstans började min hårdbantning/träning. Visst jag har gått ner till 72 kg nu, på ca fyra veckor och det kanske var lätta kilon som försvann eftersom de var"onaturliga" som jag kallar det eftersom jag inte ätit upp dem. MEN det har också fått mig att känna att jag inte duger som jag var innan, då jag var mycket nöjd med min kropp, utan nu ska det bort 5-8 kg till. Hälsosamt? Nej.
Och jag vet att jag bidrar till fixeringen jag med. Och ärligt talat allihopa, det klagas mycket på Kissie och hennes sätt att skriva om bantning och man talar om att hon hetsar unga tjejer till att banta, men titta runt på alla mammabloggar om viktminskning, där finns det också en hets som ev. får andra mammor att känna att de inte duger om de inte börjar rasa i vikt.
Bara en tanke.

onsdag 16 februari 2011

Välkommen till världen

Den här fina spargrisen fick tjejen när hon föddes av min vän C.J. Den står i fönstret i hennes sovrum tillsammans med lite andra saker, tex brio skallror.
Vi bor i en lägenhet från 50-talet där fönsterbrädorna är inbyggda i väggen/fönstret så man får passa på att använda dem som hyllor att ställa fina saker på. Skulle såklart kunna ha massor av blomor på dem men vi är ganska dåliga på att hålla dem vid liv så det får räcka med ett par garderobsblommor per fönster. Tråkigt men sant.

tisdag 15 februari 2011

Tavla i hallen

Nu har äntligen den här tavlan kommit upp i hallen som jag fick julen 2009. Den har tyvärr bara legat i skåpet hela den här långa tiden då jag inte hade en aning om vart jag skulle hänga den, men nu gjorde vi om lite i hallen och då fick inte tavlan som hängde där först plats längre så då blev det såhär!

Tradera tips!

Jag är torsk på tradera, tycker att det är ett fantastiskt sätt att fynda på. Men ibland så hittar man ju guldkorn som man själv inte kommer köpa, för man kan ju inte köpa allt.
Jag älskar Rockefellas kläder och just nu finns det lite olika plagg ute i olika storlekar till bra pris;


Jag har även haft morgon invägning och vågen stod på 72,9kg!!
Jag blir sporrad av att se kilon försvinna, fast idag kom jag att tänka på att jag någon gång hört att muskler väger mer än fett. Och med den teorin kan jag förstå hur jag kunde väga så mycket innan graviditeten men ändå ha stl S och 28 i jeans. Jag har ett arbete som är väldigt fysiskt krävande, så min vardagsmotion består av att gå i ca åtta timmar och lyfta ca fyra till fem ton om dagen. Så jag kan väl påstå att det fanns lite muskler iallafall.

måndag 14 februari 2011

Mera kiss och bajs

Vi har inte så mycket möbler i barnrummet än men vi har en Lack hylla från IKEA och på den står bland annat dessa fynd från Tradera, Kiss och Bajs i gosedjurs format för ca 100:-
Sambon tycker inte om dem. Det gör jag.

Jag tävlar igen!

Jag är galet förtjust i Elodie prylarna, då främst folklore rose, jolly, rockabilly dot och retro revolution. Nu har vi mest Jolly grejer här hemma och någon leopard pryl. Me Like alot!
Så såg jag idag att MansonDust lottar ut en filt i sammarbete med Darling Express så jag tänkte att jag kan ju alltid vara med!
" Jag tävlar om en valfri babyfilt från Darlingexpress.com i MansonDusts blogg! "

På´t igen bara

Idag (eller snarare igår) ansåg jag att jag var tillräckligt frisk för att börja träna igen. Så igår blev det 90 minuters powerwalk följt av ett par "plankor". Vågen står fortfarande på 73,8 kg.
Idag tar jag hjälp av wii för att träna lite när tjejen leker på golvet. Enligt wii:et så ska jag gå ner 11 kg till för att ha ideal vikt! Jag personligen tror att jag skulle se galet konstig ut om jag vägde så lite i förhållande till hur jag ser ut. Men vi får väl se hur det blir med den saken.

söndag 13 februari 2011

Söta till min söta

Måste bara visa dessa söta små skor från hm som har några år på nacken men fortfarande är oanvända.
Söta?

lördag 12 februari 2011

Lampa till hallen

Har länge letat efter den perfekta lampan att ha i hallen. Har inte hittat den. Nu två år senare så har jag köpt den här från IKEA, det blev faktiskt riktigt bra trots allt. Det är dessutom i innerhallen, där man aldrig är annat än när man rotar efter saker som står i byrån där.

fredag 11 februari 2011

Present som blev kvar hemma

Den här regnkappan är gammal, hittade den på en rea på hm för sisådär tre fyra år sedan. Jag köpte den i avseende att ge bort den till en kompis barn, men jag kände att det inte riktigt var deras stil och att jag skulle få mer glädje av den om jag behöll den till eventuella barn.
Det är storlek 86 så den är fortfarande inte använd, men jag hoppas den kommer passa bra.
Kompisens barn fick något annat istället såklart.

torsdag 10 februari 2011

PramPack är här

Då vi började planera att resa till London så bestämde vi oss för att investera i en PramPack efter att jag läst på diverse ställen om denna fantastiska pryl som skyddar vagnen under flygresan.
Sagt och gjort började jag titta runt, det visade sig att de går lös på ca 1700:- och på blocket hittade jag inga beg till rimligt pris (är de beg vill jag inte betala fullpris och jag vill heller inte köpa nya till fullpris på blocket, då kan jag lika gärna gå till en butik och köpa dem).
Men så hittade jag nya på tradera för 1300:- och med frakt på 150:- så jag slog till med tanken att det alltid är bra att spara pengar om det än är lite.

Tyvärr så hann jag bli liiite svettig då han som sålde den till mig skickade ett mail på tisdagen att han skulle skicka på onsdagen och jag fortfarande inte hört något en vecka efter. Men jag kontaktade säljaren som gav mig kollinummer och sa att paketet anlänt till mitt utlämningställe på torsdagen. Sambon åkte direkt för att se om den fanns på Ica, vilket den gjorde och de hade inget svar på varför de inte skickat någon avi.
Slutet gott efter lite nervpirr.

Någon mer som provat PramPack?

onsdag 9 februari 2011

Ceap monday

Hittade dessa jeans/snickarbyxor i stl 68 på tradera;



Det ena paret är helt nytt medans det andra är beg (syns dock inte).
Gav ca 50:- st för dem. Som hittat!

tisdag 8 februari 2011

Amning!!

Och ersättning ligger mig ganska varmt om hjärtat. Det finns precis en miljon åsikter om VARFÖR det ska ammas men inte VARFÖR det ibland är bättre för både mamma och barn med ersättning.
Cecilia Blankens skrev i sin blogg igår om solsidans amningsavsnitt och frågade sina läsare om det var så i vissa kretsar. Min åsikt är OM DET ÄR.
Själv har jag fått höra allt från att mitt barn kommer bli tjockt ( barn som ammas kan inte bli överviktiga), drabbas av allergier, vara sjukare än andra barn (barn som ammas kan inte bli sjuka då de får sin mammas imunförsvar), sakna närheten till sin mamma osv.
HÄR finns en artikel som hjälpte mig att inse att mycket är fel av alla elaka kommentarer.

Brio Puck

Sjukstugan fortsätter. Den inte bara fortsätter, den blir värre!
Det är som alla föräldrar redan vet inte roligt att ta hand om sjuka barn när man själv är sjuk. Imorgon kommer jag få lite avlastning dock, den är verkligen välkommen så jag kanske kan få sova någon timme.
På grund av sjukan här så har mina planer på att börja med träningspass den här veckan grusats. Det är ju dock inte det värsta, för det är att jag inte ens kan promenera! Hur som helst så stod vågen på 73,8 kg imorse. Jippi!!

Idag hade Campadre brio kampanj. "Yes!" tänkte jag och loggade in klockan 07,30 efter att mini fått sin frukost. Tyvärr så fanns där bara två olika spisar, någon bilbana(?) och lite annat. MEN Puck fanns och jag tänkte slå till men när jag kom fram till kassan visade det sig att jag skulle spara 19:- på den. Galet! Inte köper jag väl saker därifrån ist för en affär när jag inte spar något på den?

Bilden är lånad från Toys´r us

Kan ju tillägga att jag i vanliga fall tycker att Campadre är jättebra om man vill fynda.

Sneak peak

På tjejens sovrum.
Shiit vad lampan är repig när mans er den såhär i blixtljuset. Hur som helst så har vi inte bestämt oss för om lampan ska hänga kvar eller om hon får en ny när vi gör hennes rum.

måndag 7 februari 2011

Det där med att bloggtävla...

hade jag väl kanske inte ens funderat på tidigare. Brukar se när jag surfar runt att många bloggar har tävlingar men jag har liksom inte tänkt hur lätt det är att vara med. Så från och med nu kommer jag länka till de bloggtävlingar jag springer över här på nätet!

Jag tävlar hos Mirka om ett paket från Libero

Ska du vara extra noga med vad du väljer är det nu!
Nyfödda barn är ömtåliga små personer, och behöver produkter som verkligen fungerar. Libero lägger ner mycket tid och stor omsorg på blöjor och babyvårdsprodukter för de allra minsta. Med ett skonsamt och svanenmärkt sortiment kan du känna dig säker på att ditt barn får det allra bästa. Se här när vi besökte Danderyds BB – helt magiskt!
http://www.youtube.com/user/liberosweden#p/u/0/ESMoqEz9QsY
Ett kit innehåller:
1 st Libero gosefilt i fleece
1 st Libero Baby Soft size 1
1 st Libero Baby Oil
1 st Libero Baby zink
1 st Libero Baby wash
1 st Libero Baby amningskupor
1 st Libero wipes
1 st necessär innehållande 3 samples på babyvård
3 st 50 kronors checkar (50 kronor rabatt vid köp av ett paket Libero blöjor)
1 st graviditetsbok

 
Jag tävlar om ett Libero paket hos Mirka (känd från familjen annorlunda) på hennes blogg. För att tävla klickar du HÄR

Älskar zebra och leopard

De här supertuffa tygskorna hittade jag på din sko för ca 50:-, de är i storlek 24 och antagligen något gammalt "skit" de plockat fram från svunna tider då det bara fanns två par.
Köpte dem när jag fått reda på att jag var gravid.

Idag har vi sjukstuga

Veckan var full av planer, men nu är vi däckade HELA familjen istället. Inte roligt alls.
Jag bestämde mig iallafall för att dra ett varv med dammsugaren för det blir galet dammigt när vi är hemma allihopa. Så blir jag lagom irriterad på vår dammsugare, som är ca ett år gammal men har en sugningsförmåga som är lika med värdelös. För att inte tala om sladden!! Jag får byta uttag fyra gånger för att komma åt överallt. Så jag efterlyser era bästa dammsugartips! Vilken är den bästa dammsugaren??

söndag 6 februari 2011

Kom till insikt idag!

Insåg efter mitt träningspass idag när jag stod svettig framför spegeln att jag faktiskt kommit väldigt långt på tre månader när jag tänker efter. Det tog mig nio månader att gå upp 22 kg. NIO MÅNADER! En vecka efter förlossningen stod vågen fortfarande på 12 kg mer än invägningsvikten. Då jag av olika anledningar inte kunde röra mig ordentligt på två månader så minskade kilona bara med ca 3-4 kg. Det handlade absolut inte om lathet, men ibland måste kroppen få återhämta sig. Nu är det två veckor sedan jag körde igång med promenader och styrka och jag har ca 3-4 kg kvar till utgångsvikten. Jag blev imponerad när jag kunde se det ur ett annat perspektiv och inte bara ur den frustrerade "tjockisens" som nästan börjar gråta när hon inte får på sig sina vanliga byxor. Ibalnd behöver man få något hårt i huvudet för att inse hur det egentligen ligger till.

Slänger in en bild

Det här är ett hörn i sovrummet, den delar av så det känns som två separata delar av rummet med en sovdel och en mysdel. Det kommer stå en skön stol i det här hörnet, men just nu sover tjejen där.
Lampan hittade jag i en turistaffär i gamla stan, Stockholm. Köpte den när vi var upp och tittade på folk i samband med Kronprinsessans bröllop.

lördag 5 februari 2011

Zebraskor från Vincent

Precis som det ser ut, hittade de här fina små skorna på tradera för ynka 60:- plus frakt, helt oanvända och helt i linje med min stil. Hoppas bara att de kommer passa lill tjejen vid något tillfälle. Gör de inte det kan man alltid spara till e.v syskon eller sälja de vidare på tradera igen.

fredag 4 februari 2011

Äntligen fredag!

Idag har tiden sprungit förbi men vi gick upp redan klockan halv sju för att skjutsa min Kärlek till jobbet, efter det åkte vi till mormor och morfar. Skönt ibland med lite avlastning då jag kan äta ifred. Bara en sån sak liksom!
När vi kom hem tog jag mig en timmes powerwalk följt av fyra minuter plankan! Shiit vad jag börjar bli bra på den, målet är att klara sex minuter om dagen. Kanske ska tillägga att jag naturligtvis inte står fyra minuter på raken utan 30 sek åt gången!
Sen åkte vi och handlade lite kvällsföda, det blev keso, färska championer, rädisor och avokado. Mums!! 
Jag ligger fortfarande på 74,5 kg. Lovely!!

Rock star baby

Hittade den här fina bärselen på tradera, helt oanvänd i orginalkartong för ca 400:-
Det är verkligen skönt att ha ett bärsele då man handlar eller städar.
Snygg är den också!

onsdag 2 februari 2011

Måste ju skryta lite med egna alster

Den här tavlan tog sin lilla tid att göra men hänger numera fint i köket på vita väggen. 

tisdag 1 februari 2011

Leopard surf skor

Hittade dessa på tradera men tror att det var en internetbutik som sålde dem där om jag inte minns fel. Köpte dem i höstas och betalade mellan 250:- till 300:-, kommer inte riktigt ihåg. De har tyvärr inte blivit så använda som jag hade trott att de skulle bli, dels är de sjukt varma (får nästan panik när fötterna känns överhettade) och så har jag inte haft någon jacka som jag kunnat ha till. Eller jag har haft massor av jackor här hemma som hade passat jättebra, men tyvärr så säger gravidkroppen nej till det mesta så alla fina kappor och jackor har hängt i garderoben den här vintern. Och gissa vad jag har fått ha på mig?! Sambons skidjacka. Hemskt. Eller så har jag fått ha min kappa som är naturvit i botten med svarta ruto...Svårt att förklara, men den har iallafall gått igen med nöd och näppe. Tyvärr så kan man ju inte ha leopardstövlar till det. Ser fram mot nästa vinter då jag kan ha dem med andra ord.